Zachte Kracht – Helen Viring

 

20.99

Wil je het boek liever afhalen? Dit kun je aangeven bij afspraaknotities op het bestelformulier.

Wil je er een persoonlijke boodschap in en/of het boek aan iemand cadeau geven? Dit kun je aangeven bij bestellingsnotities op het bestelformulier.

 

Je boek met heel veel plezier gelezen. Het geeft me een prachtige inkijk in jouw leven vanaf jouw schooltijd tot nu. Een helende reis zoals je zelf zegt. Gevoel en voelen geven jou met je invoelende vermogen zoveel antwoorden. Zo blij voor je dat je zelf dit pad hebt leren vertrouwen en dat je dat aan anderen weer kunt doorgeven. Ga vooral door in je prachtige werk!

En juist als je het niet verwacht,

is daar die zachte kracht

“Als jong meisje zat ik vaak alleen en ongelukkig op mijn kamer. Ik dacht dat ik de enige was die zich zo voelde. Ik besef me nu dat ik niet anders, raar of vreemd ben en dat er meer mensen zijn zoals ik.”

Zachte Kracht is het persoonlijke verhaal van Helen Viring. Op haar eenenveertigste komt ze erachter dat zij hoogsensitief is en gaat ze op zoek naar wie zij werkelijk is. Van stil, gevoelig en verlegen meisje ontwikkelt zij zich tot een vrouw die met zachte kracht in de wereld staat.

Helen ontdekt dat zij zonder het te beseffen die kracht altijd in zich had, alleen verstopt onder een laagje onzekerheid. Met haar boek wil zij de wereld mooier maken en laten zien dat je met zachte kracht een groot verschil kunt maken.

 

Wat lezers over mijn boek zeggen:

Warm, toegankelijk en mooi geschreven! Iedereen kan het lezen, ook al ben je zelf niet hoogsensitief. Je haalt er zeker iets uit. Ik kon het niet wegleggen. Ik wilde weten hoe het verder ging.

Ik heb het boek met veel plezier gelezen.
Ik vind het mooi kwetsbaar geschreven.
Het doet wat met me als ik jouw levensverhaal lees en je zoektocht naar je hoogsensitiviteit.
Aan de andere kant ben je eigenlijk heel sterk en heb je daarin denk ik de balans gevonden.
Boek is een aanrader.

Wat ontzettend knap dat jij je verhaal hebt opgeschreven. Het leest erg prettig, is mooi, ontroerend, warm en emotioneel. Het leest zo makkelijk en ik ging er snel doorheen. Ik wilde verder lezen. Mooi om te zien dat dat onzekere meisje nu een sterke, prachtige en gelukkige vrouw is die haar gevoelens en emoties deelt.

Wat heb je jouw verhaal mooi, open en kwetsbaar weergegeven! Ik moest af en toe even slikken en had regelmatig een moment van herkenning. En heb je boek in een paar uur tijd uitgelezen en ga alles nu laten bezinken.

Die cover, jij bij die boom, prachtig! Ik zit je boek te lezen. Het is te mooi voor woorden, werkelijk waar. Het is echt gelijk al prachtig, terwijl ik hem nog niet eens uit heb!

Mooi geschreven, precies zoals ik je ken, open en kwetsbaar. Jouw schrijfstijl zorgt ervoor dat je door blijft lezen. Het door-zettingsvermogen dat je had om je boek te schrijven, komt ook weer terug in je boek.

 

Wow, wat heb jij een mooi boek geschreven! Ik heb hem in een ruk uitgelezen. Je hebt jouw verhaal prachtig beschreven. Je mag echt trots op jezelf zijn!

Mooi boek. Wat een reis heb je gemaakt!  Vind het echt heel knap van je dat je een boek hebt geschreven in meerdere opzichten. Dat je het durft om überhaubt een boek te schrijven en dus om die stap te zetten, dat je een boek over jezelf schrijft en je daarmee kwetsbaar durft op te stellen en dat je technisch gezien ook nog een goed boek schrijft. Ik hoop dat je veel mensen bereikt en kunt helpen.

Jij bent echt gegroeid met zachte kracht. Tof! Best gewaagd ook dat je dit alles deelt met iedereen. Dus respect. Denk dat iedereen een onzekere kant heeft. De een trekt zich terug en de ander schreeuwt hard en heeft een grote mond. Zo heb ik me geleerd vroeger staande te houden. Nu ik ouder ben komt bij mij ook steeds meer de zachte kracht.

Het boek van Helen is een persoonlijk relaas. Het is een mix van haar levensverhaal en alle gevoelens die daarmee gepaard gaan. Er is goed te lezen hoe ze zich bewust wordt van haar hoogsensititiviteit, maar vooral haar gevoelens van stress door onderprikkeling en afwijzingsgevoeligheid.  Ze beschrijft het ontstaan van haar depressieve gevoelens omdat ze niet doet wat haar blijheid en voldoening geeft en blijft focussen op de ander. Later ontdekt ze dat coaching, leren, dansen en schrijven haar dat wel geven en haar beter bij haar eigen gevoel houden.

Doordat ze bang is om het niet goed te doen, te gevoelig te zijn, anderen niet wil teleurstellen, is het lastig voor haar om naar haar gevoel te luisteren. Ze probeert alles perfect te doen, door te zetten om vooral een goede moeder, goede vriendin, vrouw en dochter te zijn. Stapje voor stapje leert ze ondanks gevoelens van schuld en schaamte door de afwijzingsgevoeligheid toch meer te gaan doen wat haar blijheid, voldoening en zingeving geeft.

Een herkenbaar boek voor jonge gevoelige vrouwen die last hebben van perfectionisme, wegraken van hun gevoel als ze verschillende rollen als werknemer, partner en moeder moeten gaan combineren en zich niet bewust zijn dat de stress voortkomt uit onderprikkeling en dat ze dat zelf in stand houden door afwijzingsgevoeligheid.

Saskia Klaaysen, HSP-HSS Coach & Trainer, auteur van Prikkels bijten niet!

Helen Viring (1973) is getrouwd en heeft een dochter. Helen is geboren en getogen in Hilversum. Sinds 2015 heeft zij hier haar eigen praktijk en coacht ze hoogsensitieve vrouwen.

Voor meer informatie over coaching en begeleiding ga naar www.parelhspcoaching.nl

 

Contact

Helen Viring Hsp Coaching

Helen Viring

Vosmaerlaan 50

1215 EE Hilversum

E: info@helenviring.nl

T: 06-53970673

Informatie

KvK nummer: 64526119

IBAN: NL09 KNAB 0402 8397 73

Algemene Voorwaarden

Privacybeleid